چاپ مقاله و نکات بسیار مهم و ضروری آن
چاپ مقاله و نکات بسیار مهم و ضروری آن
چاپ مقاله و نکات بسیار مهم و ضروری آن
۱- چاپ مقاله در مجلات اوپن اکسس. در این مجلات به احتمال بسیار زیادی پژوهشگر میبایست برای چاپ مقاله خود وجهی را پرداخت کند. سوال متداول پزوهشگران این است که در چاپ مقاله در مجلات اوپن اکسس چه زمانی میبایست وجه پرداخت شود. مجلات اوپن اکسس معمولاً قبل از ارسال نامه پذیرش از پزوهشگر یا پژوهشگران درخواست میکند تا مبلغ مورد نظر برای چاپ مقاله را به حساب مجله واریز نمایند تا امور مربوط به ارسال نامه پذیرش و چاپ مقاله انجام شود. متاسفانه در سالهای اخیر مجلات با روالی مخرب از برخی پژوهشگران شاهد بودند (عمدتاً از پژوهشگران برخی کشورهای آسیایی و اروپای شرقی) که در ان پژوهشگران مقاله را به چند مجله ارسال مینمودند سپس با دریافت نامه پذیرش از چند مجله در نهایت در یکی از انها اقدام به چاپ مقاله خود می کردند. یا اینکه، با دریافت نامه پذیرش به دلایل مختلفی از مرحله چاپ مقاله انصراف میدادهاند. بدین ترتیب، ادیتور مجله با توجه به داوریها انجام شده و زمان مصرف کرده روی مقاله، در نهایت نمیتوانست مقاله انتخاب کرده را به مرحله چاپ رساند. بنابراین، با مواجه شدن با این روندهای مخرب، ادیتورها نیز تصمیم گرفتند برای پژوهشگران برخی کشورها هزینههای چاپ را قبل از ارسال نامه پذیرش دریافت کنند.
– مفهوم خود ارجاعی یا استناد به خود (Self-Citation)
۲- چاپ آنلاین و چاپ هاردکپی مجلات. برخی از مجلات با توجه به ماهیت خود مقالات را بر روی وب سایت خود درج میکنند و برخی دیگر نیز مقالات را بر روی کتابچهای پرینت کرده و چاپ میکنند و پس از آماده شدن، آن را به کشورهای مختلفی که پژوهشگران در آنها حضور دارند ارسال میکنند. بنابراین، نمیتوان از مجلهای که مقالات خود را به صورت هاردکچی به مرحله چاپ میرساند انتظار داشت که مقالات را به صورت فول تکست در قالب یک وب سایت مانند مجلات دیگر آنلاین منتشر کند. اینگونه مجلات صرفاً چکیده مقالات را در برخی از پایگاهها که در آنها نمایه میشوند، نمایه میسازند و فول تکست مقاله عمدتاً از طریق هاردکپی قابل دسترس خواهد بود. اما در مجلاتی که چاپ آنلاین دارند، مقاله در وب سایت خود مجله قرار داده میشود و با توجه به وضعیت دسترسی رایگان و یا پولی، در دسترس عموم قرار میگیرد.
۳- مدت زمان چاپ مقاله. ادیتورها معمولاً مدت زمان چاپ را در نامه پذیرش ارسالی به اطلاع پژوهشگران میرسانند. اما برخی اوقات به دلایل مختلفی ادیتورها نمیتوانند سر موعد مقرر مقاله را به چاپ برسانند. تاخیر در امر چاپ مقاله یک پدیده طبیعی است. واقعیت این است که وقتی شما نامه پذیرش یک مقاله را در دست دارید، این نامه پذیرش به مثابه چاپ مقاله است. یعنی مجله به شما این تایید را داده است که اولاً مقاله شما هیچ ایراد علمی و ادبی و غیره ندارد، و دوماً مقاله در این مجله مورد تایید قرار گرفته و هیچ مشکلی برای چاپ ان وجود ندارد و سوم آنکه این مقاله یقیناً در این مجله چاپ خواهد شد. بنابراین، در مورد زمان چاپ مقاله اگر نامه پذیرش دریافت نموده اید، بهتر است حساسیت بسیار زیادی نداشته باشید و تاخیر را از طریق ارسال ایمیل به سر دبیر مجله اطلاع دهید.
۴- امکان رد مقاله بعد از ارسال نامه پذیرش. معمولاً اغلب اوقات ارسال نامه پذیرش به معنی آنست که تمامی موارد مبهم و مشکلات مقاله حل و فصل شده است و مقاله برای چاپ در مجله هیچگونه مشکلی ندارد. اما برخی اوقات ادیتورها به خاطر دلایل نامعلوم و نامشخص بعد از ارسال نامه پذیرش و پس از البته مدت کوتاهی مجدداً با ذکر دلایلی جدید مقاله را رد میکنند. این اتفاق همانطور که گفتیم نادر است اما تاکنون مواردی بوده است که چنین رخدادی حاصل شده باشد. این را نیز اضافه کنیم که ادیتورها بعد ز ارسال نامه پذیرش اگر به دلایلی تصمیم به رد مقاله بگیرند در مدت کوتاهی بعد از ارسال نامه پذیرش مراتب را به اطلاع پژوهشگران میرسانند و میبایست حتماً دلایل مدقن و بجایی را برای اینکار ارایه دهند.
Save as PDF |