کاربرد نانو فناوري در بسته بندي¬هاي نوين و دوست¬دار محيط زيست پلیمری
محورهای موضوعی :مهرنوش توکلی 1 , محمد هادی آریائی منفرد 2
1 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کلید واژه: نانوفناوري در پلیمر, نانوکامپوزيت¬, هاي پليمري, بسته¬, بندي نوين, بسته¬, بندي هوشمند, بسته¬, بندي فعال, جنبه¬, هاي زيست محيطي,
چکیده مقاله :
امروزه بسته بندي مواد غذايي بخش مهمي از صنعت جهاني غذا را به خود اختصاص داده است که اهميت آن در دنيا به دليل افزايش تقاضاي مصرف کنندگان براي دستيابي به غذاي ايمن، اهميت مدت ماندگاري مواد غذايي بسته-بندي شده، کاهش هزينه ها، مسائل زيست محيطي و رفاه بيشتر مصرف کنندگان، روز به روز در حال افزايش است. دردهه هاي اخير، به علت افزايش کاربرد فناوري نانو، پيشرفت هاي جهاني درصنعت توليدي به وجود آمده است. فناوری نانو طراحان را قادر می سازد تا ساختار عناصر بسته بندی را در مقیاس مولکولی تغییر دهند و ویژگی های آن را بهبود بخشند. صنعت غذايي از بسته بندي هاي اوليه به بسته بندي هاي نوين و هوشمند تغيير يافتند تا جواب گوي روند جهاني، پيشرفت هاي فناوري و نيازهاي مشتري باشند. تحقيقات فعال درصنايع غذايي و ديگر زمينه هاي علمي براي توسعه ي بسته بندي هاي نوين شامل بسته بندي هوشمند و فعال موادغذايي براي مواد بسته بندي موثرتر و مناسب تر با مشکلات زيست محيطي کمتر، انجام شده است. مهمترين مزيت استفاده از آنها، کاهش هدر رفت مواد غذايي به دليل افزايش عمر مفيد آنهاست. در اين تحقيق برخي از ويژگي هاي بسته بندي های پلیمری نوين موادغذايي و جنبه هاي زيست محيطی آنها مطرح گرديده است.
Todays, food packaging is an important part of the global food industry, which has become increasingly important in the world due to increased consumer demand for safe food, the importance of shelf life of packaged foods, reduced costs, environmental issues and the welfare of consumers. In recent decades, there is a global advancement in manufacturing industry due to increased applications of nanotechnology. Nano technology enables designers to change the structure of packaging elements on a molecular scale and improve its properties Food industry also has been tremendously changing from passive packaging to innovative packaging, to cope with global trends, technological advancements, and consumer preferences. Active research is taking place in food industry and other scientific fields to develop innovative packages including smart, intelligent and active food packaging for more effective and efficient packaging materials with balanced environmental issues. The most important advantage resulting from their use is a reduction in the loss of food products due to the extension of their shelf life. This review presents some scientific features pertaining innovative food packaging and environmental issues.