تأثیر هیبرید نانو رس/دوده بر رفتار پخت، خواص مکانیکی و پسماند نانوکامپوزیت¬های بر پایهی لاستیک استایرنبوتادین
الموضوعات : پليمرها و نانوفناوریحمیدرضا حیدری 1 , مرضیه حسینی 2
1 - دانشگاه صنعتی امیرکبیر
2 - پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران
الکلمات المفتاحية: لاستیک SBR, نانوکامپوزیت, خواص فیزیکی و مکانیکی, پخت, پسماند,
ملخص المقالة :
نانورس بهدلیل ساختار دوبعدی و نسبت سطح به حجم بالا، باعث ایجاد خواص کششی و رئولوژیکی بسیار خوبی در نانوکامپوزیت میشود. فرآورش لاستیکها وابستگی زیادی به فرآیند پخت و کنترل آن، زمان، دما، سرعت ولکانش و سایر شرایط پخت دارد. از میان تمامي روشهاي تهیهی نانوکامپوزیت، روش اختلاط مذاب از ساير روشها بيشتر استفاده ميشود. بهطورکلی سه ساختار تکتوئید، میانلایهای و پرکشده برای نانوکامپوزیتها وجود دارد و خواص نانوکامپوزیتها بهشدت به پراکنش نانوذره و برهمکنش آنها با زمینه وابسته میباشد. در این تحقیق به بررسی اثر مقدار نانوپرکننده و شرایط فرآیندی بر رفتار پخت، خواص مکانیکی و پسماند آمیزهی هیبرید بر پایهی SBR و تقویتشده با نانورس و دوده تهیهشده به روش اختلاط مذاب پرداخته شدهاست. نتایج حاصل از نمودارهای پخت نمونههای نانوکامپوزیت نشان میدهد که با افزایش مقدار نانورس، زمان تکمیل پخت کاهش و سرعت پخت افزایش خواهد یافت و افزایش مقدار دوده، منجر به کاهش قابل توجه زمان برشتگی و زمان تکمیل پخت و افزایش قابل توجه سرعت پخت و اختلاط گشتاور میشود. همچنین مطابق نتایج آزمون کششی با افزایش مقدار نانوذرات، خواص مکانیکی بهبود یافتهاست و افزایش بیشتر آن موجب افت خواص مکانیکی خواهد شد. نمودارهای پسماند نشان میدهند که با افزایش مقدار تقویتکنندهها و بهویژه دوده، مساحت سطح زیر نمودار تنش-کرنش در حالت بارگذاری-باربرداری بهطور قابل توجهی افزایش مییابد.