شناخت و تحلیل سازه های موثر بر کارآفرینی پایدار با رویکرد نوآوری مقرون به صرفه در توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما
الموضوعات : Promoting and developing entrepreneurial culture
1 - گروه توسعه کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، ایران
2 - دانشیار، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران.
الکلمات المفتاحية: صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما, نوآوری مقرون به صرفه, کارآفرینی پایدار,
ملخص المقالة :
کارآفرینی پایدار تأثیر پیچیدگیهای ذاتی تولید همزمان ارزش اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی و همچنین در نظر گرفتن نیازهای نسلهای آینده ارائه می کند. نوآوری مقرون به صرفه به منابع محدود برای تولید کالا و خدمات و راه حلی نوآورانه است که محصولات کم هزینه و در عین حال باکیفیت را برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان کم درآمدی که در محیطی با محدودیت منابع زندگی می کنند ارائه می کند. این پژوهش به رابطه کارآفرینی پایدار و نوآوری مقرون به صرفه در صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما می پردازد. با استفاده از آمار و اطلاعات برای واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما که در سه زمینه بازاریابی، بسته بندی و فراوری محصولات خرما دراستان کرمان فعالیت دارند جمع آوری شده است. برای تحلیل نتایج تحقیق از نرم افزار SPSS و تحلیل ساختاری از نرم افزار آموس و نقش نوآوری مقرونبه صرفه در توسعه کارآفرینی پایدارصنایع تبدیلی و تکمیلی خرما مورد بررسی قرار گرفته است. براساس نتایج استخراج شده از این تحلیل، هرکدام از گزینه ها با توجه به مقدار ویژهای که دارند، در رتبه های خاصی قرار میگیرد. در نوآوری مقرون به صرفه عامل" زیست محیطی" 61/0 بیشترین تاثیر عامل"اجتماعی" با بار عاملی18/0کمترین و عامل "فراوری محصول خرما" با بار عاملی95/0 بیشترین تاثیر و بسته بندی با بارعاملی 74/0 کمترین تاثیر را در کارآفرینی پایدار در صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما دارد